Як отримати візу на навчання в Німеччину

Щоб успішно отримати німецьку візу, необхідно:

1.Підтвердження того, що у студента є навчальне місце.

Для цього підійде лист-підтвердження про вступ до німецького вищого навчального закладу, де студент збирається вчитися. Для осіб, які їдуть на довгострокові (понад 3 місяці)  мовні курси треба надати підтвердження реєстрації в обраній школі із зазначенням кількості годин навчання на курсах щотижня (мінімум – 18 год./тижд.).

2.Мати фінансове забезпечення.

На один рік навчання у студента має бути передбачено 7908,00 євро, або мінімум 659,00 євро щомісяця. Це може бути фінансове зобов’язання від третьої особи, переказ на закритий рахунок в німецькому банку, або дорожні чеки, засвідчені підписом працівника посольства.

Для того, щоб відкрити закритий (блокований) рахунок, не є обов’язково перебувати в Німеччині. Достатньо лише звернутися до будь-якого банку у Німеччині електронною поштою і попросити інформацію щодо відкриття блокованого рахунку для студентів, а також формуляри, що необхідні для відкриття рахунку.

Після проходження процедури, банк має підтвердити наступну інформацію в будь-якій формі: “Рахунок заблокований на користь публічно-правового об’єднання, яким виступає компетентне відомство в справах іноземців за відповідним місцем проживання в Німеччині. Власник рахунку може розпоряджатися сумою у 659 євро щомісячно“.

3.Володіти німецькою мовою

Мовне питання також є важливим для успішного отримання довгострокової візи, якщо тільки студент не вирушає на підготовчі курси. В іншому разі до подання заяви на візу необхідно додати підтвердження володіння мовою викладення не нижче рівня В1 (якщо умовою для допуску студента не вказаний інший рівень).

Також знадобляться біографія з інформацією про освіту та, якщо є, досвідом роботи, і мотиваційний лист із висвітленням намірів для перебування в Німеччині.

Серед інших документів – закордонний паспорт, що буде дійсним ще як мінімум три місяці від запланованого терміну перебування, та дві копії його першої сторінки, а також заповнена анкета в двох екземплярах та три фотографії паспортного формату. Усі не німецькомовні (та не англомовні) документи мають подаватися із нотаріально завіреним перекладом на німецьку мову. Консульський збір за національні візи не сплачується.

Документи на візу треба подавати лише особисто.

Як повідомляється, час опрацювання документів на видачу національної візи може тривати від декількох тижнів до декількох місяців. В середньому термін опрацювання заяви на візи становить 6-8 тижнів (якщо стипендії заявникам надаються з німецьких державних коштів, то цей строк може бути скорочений).

Більше інформації можна дізнатись на сайти посольства kiew.diplo.de, або за телефоном +380 44 247 68 00.

Друкувати Юридичний помічник » Фізичним особам » Життя, робота, кримінал »
41 переглядів

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.