налогообдажение физ. лиц 2015г.

Добрый день!Будет ли облагаться налогом (как на иностранные доходы/переводы,пассивные доходы физ.лиц 2015 г.) сумма,поступившая на текущий банковский счёт из другой страны? Деньги переведены по решению суда другой страны за изъятие недвижимости на гос. нужды путём выкупа.Обходимо ли декларировать данный перевод? С благодарностью-Оксана

Відповідь юриста:

Доброго дня. Відповідно до п. 165.1.16. Податкового кодексу України кошти, отримані платником податку в рахунок компенсації (відшкодування) вартості майна, примусово відчуженого державою у випадках, передбачених законом, не включаються до оподатковуваного доходу. Проте, у Вашому випадку компенсація була отримана за межами України, а в Податковому кодексі цей нюанс чітко не описаний, що може призвести до неоднозначного трактування ситуації фіскальною (податковою) службою. На мою думку, отримані Вами кошти не включаються до оподатковуваного доходу, оскільки Податковий кодекс не містить вказівки про те, що ці доходи тільки з України повинні бути, тобто сплачувати податок з них не потрібно, за умови наявності документів, що підтверджують походження цих коштів.
Водночас, з метою уникнення непорозумінь, рекомендую звернутись за консультацією до Державної фіскальної служби за місцем Вашого проживання (краще звернутись з письмовою заявою з проханням письмово роз’яснити конкретну ситуацію, долучивши копії наявних документів).

Друкувати Юридичний помічник » Консультація юриста »
1 760 переглядів