Створення охоронної фірми

Скажіть будь ласка, що потрібно, щоб відкрити свою охоронну фірму. І хто має право її відкрити. І чи потрібна якась ліцензія, чи дозвіл на здійснення даного виду діяльності?

Відповідь юриста:

Доброго дня. Для відкриття охоронної фірми та надання послуг з охорони власності і громадян потрібно зареєструвати юридичну особу, отримати ліцензію та набрати необхідний персонал.
Серед засновників юридичної особи, її керівника та головного бухгалтера не повинно бути осіб, що мають незняту чи непогашену в установленому порядку судимість за вчинення умисних злочинів або таких, які за вироком суду позбавлені права займатися цим видом діяльності.
До штату суб’єкта охоронної діяльності, його філії, іншого відокремленого підрозділу має входити фахівець(ці) з організації заходів охорони, який повинен мати один з освітніх та (або) кваліфікаційних рівнів: 1) вищу освіту та стаж роботи не менше трьох років на посадах офіцерського складу в оперативних і слідчих підрозділах органів внутрішніх справ, міліції охорони, Служби безпеки України або стаж не менше трьох років на командних посадах стройових частин та навчальних закладів Збройних Сил України, на посадах середнього та старшого начальницького складу правоохоронних органів, військових формувань, утворених відповідно до законів України, та відомчої воєнізованої охорони; 2) вищу освіту та стаж роботи на керівних посадах (директора, заступника директора, керівника філії, іншого відокремленого підрозділу) суб’єкта охоронної діяльності не менше трьох років або стаж не менше трьох років на посадах, відповідальних за напрям охорони; 3) вищу юридичну освіту та стаж роботи за спеціальністю в суб’єкта охоронної діяльності не менше трьох років.
Окрім того, персоналом охорони можуть бути дієздатні громадяни України, які досягли 18-річного віку, пройшли відповідне навчання або професійну підготовку, уклали трудовий договір із суб’єктом господарювання. При прийнятті на роботу суб’єкт охоронної діяльності вимагає у зазначених осіб надати: 1) документ, який підтверджує, що такі особи не перебувають на обліку в органах охорони здоров’я з приводу психічної хвороби, алкоголізму чи наркоманії; 2) документ, який підтверджує, що такі особи не мають непогашеної чи не знятої судимості за скоєння умисних злочинів; 3) документ, що підтверджує відсутність у особи обмежень за станом здоров’я для виконання функціональних обов’язків; 4) копію паспорта громадянина України; 5) документ, що підтверджує набуття кваліфікації (у разі наявності); 6) документ, що підтверджує відсутність у осіб обмежень, встановлених судом щодо виконання покладених на них функціональних обов’язків.

Друкувати Юридичний помічник » Консультація юриста »
1,799 переглядів
3 комментариев

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.