Що необхідно для відкриття візи в Болгарію


Для оформлення туристичної візи в республіку Болгарію  необхідно надати наступні документи:

1.      Закордонний паспорт, термін дії якого становить як мінімум 3 місяці з моменту закінчення поїздки.

2.      2 копії першої сторінки закордонного паспорта з особистими даними заявника.

3.      Копії всіх сторінок закордонного паспорта, де є діючі візи.

4.      Одну кольорову фотографію розміром 3,5 х4, 5 см на світлому фоні без куточків і овалів.

5.      Заповнену і особисто підписану заявником анкету.

6.    У разі приватного візиту – оригінал і копію запрошення від громадянина Болгарії або особи, яка має посвідку на проживання за зразком, затвердженим Постановою Ради міністрів Республіки Болгарії № 31 від 1993 року. Запрошення повинно бути завірене в Громадських зборах за місцем проживання запрошуючої сторони і в нотаріуса. У випадках поїздки члена сім’ї болгарського громадянина замість запрошення пред’являється Акт цивільного стану, виданий не раніше ніж за 3 місяці до подачі заяви на візу компетентним органом. Враховуються такі ступеня споріднення: чоловік, дружина, діти, онуки, сестри, брати, батьки і батьки батьків. Для запрошення чоловіка (дружини) пред’являється свідоцтво про шлюб (і копія), а для запрошення дітей – свідоцтво про народження (і копія).

7.      В разі індивідуальної туристичної поїздки – оригінал і копію підтвердження броні готелю (або факс та його копію) з печаткою і підписом відповідальної особи. У підтвердженні повинні бути вказані терміни поїздки, назва, адреса та телефони готелю. Також необхідно, щоб у запрошенні підтверджувався факт оплати готелю заявником.



8.      Докази наявності достатніх коштів для здійснення поїздки (довідка про покупку валюти, або дорожні чеки, або актуальна виписка з банківського рахунку тощо) з розрахунку 100 євро на добу перебування на людину (але не менше 500 євро на весь термін поїздки ).

9.  Оригінал і копію поліса медичного страхування, дійсний в країнах Європи і на весь термін поїздки. Сума покриття повинна складати як мінімум 30 тисяч євро.

10.  Оригінал і копію авіа-або залізничних квитків (включаючи електронні квитки) або підтвердження броні проїзних документів (у цьому випадку оригінал необхідно буде представити при отриманні документів).

Для оформлення транзитної візи потрібно наступний набір документів:

1.        Закордонний паспорт, термін дії якого становить як мінімум 3 місяці з моменту закінчення поїздки.

2.        2 копії першої сторінки закордонного паспорта з особистими даними заявника.

3.        Копії всіх сторінок закордонного паспорта, де є діючі візи.

4.        Одна кольорова фотографія розміром 3,5 х4, 5 см на світлому фоні без куточків і овалів.

5.        Заповнена та особисто підписана заявником анкета. Бланк анкети є і заповнюється в консульському відділі.

6.        Віза в країну кінцевого проходження.

7.        Докази наявності достатніх грошових коштів (як мінімум 100 євро).

8.        Квитки по всьому маршруту і їх копії або броня проїзних документів (при видачі готових віз необхідно буде пред’явити оригінали).

Вартість візи

  • Консульський збір 35 євро. Для дітей до 16 років – безкоштовно

У разі відмови консульський збір не повертається.

за матеріалами http//easyvisa.com.ua

 

Друкувати Юридичний помічник » Публікації »
1,165 переглядів

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.