Зустрічна позовна заява про визнання права власності

Сихівський районний суд м. Львова

79000, м.Львів, вул..Чоловського, 2

Позивач: Нечипоренко Никифір Калістратович

79000 м. Львів, вул.Б.І.Антонича, 00

Відповідачі: 1. Львівська міська рада

79000 м. Львів,  пл.Ринок, 1

2. Вус Катерина Устимівна

79000 м. Львів, вул.Кавалерідзе, 00/00

3. Безковошийна Антоніна Устимівна

79000 м. Львів, вул. Помідорна, 00/00

Позовна заява (зустрічна)

про визнання права власності

У провадженні Сихівського районного суду м. Львова знаходиться цивільна справа за позовом Вус К.У. і Безковошийна А.У.до Нечипоренко Н.К. про визнання права власності.

У зв’язку з тим, що позовні вимоги не законні та не обгрунтовані, утискають мої законні права, я змушений звернутися із зустрічним позовною заявою.

Нечипоренко Калістрат Дормідонтович, 1901 року народження це мій рідний батько. Нечипоренко Пелагія Немидорівна, 1913 року народження – моя рідна мати.

У 1939 році на земельній ділянці за адресою вул. Б.І.Антонича, 00 виділеному моєму батькові під будівництво, був збудований житловий будинок, що складається з однієї житлової кімнати, коридору та кухні.

Мати з батьком однією сім’єю не проживали з початку війни, з 1939 року, що підтверджується висновком про реєстрацію домоволодіння (додається).

У 1968 році моя мати разом зі своїми дітьми Нечипоренко Устимом Калістратовичем і мною Нечипоренко Никифором Калістратовичем своїми силами і за свій рахунок побудували добудували до даного житлового будинку 1 житлову кімнату, та туалет. Таким чином будинок став складатися із 2 житлових кімнат, кухні, коридору, та туалету (літ. А-1, копію техпаспорту будинку додаю). Батько участі в будівництві не приймав, тому що вже не жив з нами однією сім’єю.

У 1981 році для збільшення житлової площі я своїми силами і за свій рахунок добудував до будинку житлову прибудову що складається з однієї житлової кімнати та ванни (літ. А-1″, копію техпаспорту додаю).

Так як будівництво виконувалася своїми силами, через брак коштів не був у встановленому порядку виготовлений проект будівництва на житлове житлове будівництво.

З часу побудови по теперішній час я проживаю зі своєю сім’єю в цьому будинку за цією адресою безвиїзно. Відповідачі в спірному домоволодінні не проживають більше 15 років, що підтверджується актами (додаються).

Моя мати Нечипоренко Пелагія Немидорівна померла 21.02.1989 року, актовий запис про смерть № 0123456 від 21.02.1989 р, зроблений відділом РАЦС Сихівського райвиконкому м.Львова.

Коли я у встановлений законом строк звернувся до державної нотаріальної контори для того, щоб прийняти спадщину, мені було відмовлено, оскільки в будинку були самовільно зведені будівлі.У зв’язку з тим, що будівельні роботи в будинку затягнулися з моєї хвороби, я не міг оформити документи належним чином. У 1999 році я звернувся до БТІ м. Львова для здачі в експлуатацію всіх наявних будівель, що підтверджується заявами, але мені було відмовлено з тієї ж причини. Мій брат Нечипоренко У.К. помер 30.11.2003 року, у зв’язку з чим, я також не зміг закінчити оформлення документів.

Так як я проживав однією сім’єю з спадкодавцем (моєю матір’ю), а після смерті користувався, розпоряджався спадковим майном, оплачував комунальні платежі, обробляв земельну ділянку, я фактично прийняв спадщину.

Згідно ч.5 ст.376 Цивільного кодексу України, «На вимогу власника (користувача) земельної ділянки суд може визнати за ним право власності на нерухоме майно, яке самочинно збудоване на ній, якщо це не порушує прав інших осіб».

Відповідно до ст.1216 ЦК України до спадкоємців переходять всі права та обов’язки спадкодавця, у зв’язку з чим, я звернувся до суду із зустрічним позовом про визнання права власності на самовільно зведену будівлю і визнання права власності на спадкове майно.

Враховуючи викладене, керуючись ст.3, 123 ЦПК України, ст.ст.376, 1216, 1268 ЦК України,

ПРОШУ:

1. Прийняти зустрічну позовну заяву до розгляду з первинним позовом.

2. Визнати за мною Нечипоренко Никифором Калістратовичем право власності на самовільно зведену житлову прибудову що складається з однієї житлової кімнати та ванни (літ. А-1″), що розташовані за адресою вул. Б.І.Антонича, 00 в м. Львові.

3. Визнати за мною Нечипоренко Никифором Калістратовичем право власності на ½ частину спадкового майна (будинку літ.А-1), яке відкрилося після смерті мого батька Нечипоренко Калістрата Дормідонтовича, який помер 15.04.1982 р., і матері Нечипоренко Пелагії Немидорівни, яка померла 21.02.1989 року, що складається з житлового будинку без прибудов літ.А-1 розташованого по вул. Б.І.Антонича, будинок №00 в м. Львові.

Додатки

1.        Копії позовних заяв (зустрічних) для Відповідачів.

2.        Копія паспорта Нечипоренко Н.К.

3.        Копія свідоцтва про народження Нечипоренко Н.К.

4.        Копія свідоцтва про смерть Нечипоренко П.Н.

5.        Копія довідки БТІ.

6.        Копії 2-х техпаспортів БТІ на домоволодіння.

7.        Копія висновку про реєстрацію домоволодіння.

8.        Копія акта.

9.        Копія заяв Нечипоренко Н.К. про прийняття в експлуатацію

10.      Копія будинкової книги.

11.      Копії актів про непрожівання Відповідачів 2 та 3.

12.      Квитанції про оплату держмита та  витрат на ІТЗ судового процесу.

01.03.2011 р.                                                 Н.К.Нечипоренко

 

Друкувати Юридичний помічник » Фізичним особам » Власність »
10 955 переглядів